WEISS-MUSTUS ZERO DOSAGE


It is traditional method from organic grapes of Chardonnay and Pinot noir. The flute has a straw yellow colour very soft and cloudy. The nose is strong, with preponderant notes of dried aromatic herbs, fresh flowers, incense and a decisive floral and fruity attack

Imagination meets Evolution

Riccardo Fratus


Technical Data Sheet

Organic Grapes: 100% Chardonnay

Wine Making: Soft pressing, inox termoconditioned basins

Prise de Mousse: With addition of biological must, instead of sugar

Ageing: 12 months in inox basins

Refining: 18 months on the yeasts

Degorgement: made without remuage, the natural yeasts drugs are kept to give the slightly turbid appearance

Alcol: 11.5% vol

Colour: straw yellow

Perlage: fine and persistent

Taste: full, strong and longlasting

Smell: Fresh but strong, hints of dried aromatic herbs, incense notes and a decisive floral attack emerge

Taste: Dry and sapid, very fresh and citrine

Matching: It can accompany a meal, with the exception of very sweet desserts. It is particularly suitable for aperitifs or fish dishes

Service Temperature: 6/8°C

Soil Type : Calcareous with a quartz-limestone matrix, partly clayey

Upbringing Method: Guyot

Stumps per Hectare : 5800- 6200

Yield per Hectare: 90 qli

Type: Vsq Traditional Method

riccafana

About Wine... Leaf through our magazine

Give yourself an incredible journey through our ancient cellar. Come and taste the organic Franciacorta "La Riccafana" and discover all the secrets of this magical corner in this beautiful land

 

Questo sito web utilizza i cookie tecnici per il suo normale funzionamento. Sono inoltre presenti widget social e pulsanti di condivisione che potrebbero rilasciare cookie di terze parti. Per attivare tutte le funzionalità del sito, è necessario accettare i cookie. Per maggiori informazioni, si prega di leggere la Privacy Policy. Maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi